ZUPA KREM ZE SZPARAGÓW

ZUPA KREM ZE SZPARAGÓW

Zupa krem ze szparagów

SKŁADNIKI:

  • pęczek białych szparagów
  •  400 ml wody
  •  2 łyżki mleka 2% lub jogurtu naturalnego
  •  2 łyżki oliwy z oliwek – można ominąć
  •  szczypta soli, pieprz kolorowy
  •  2 łyżki prażonych pestek dyni

PRZYGOTOWANIE :
Odłamać zdrewniałe końce szparagów, obrać ze skórki i odciąć główki. Zagotować wodę i wrzucić do niej łodygi. Gotować około 10 minut. Wrzucić główki szparagów i gotować jeszcze 10 minut. Dodać oliwę z oliwek i wszystko zmiksować. Zabielić mlekiem lub dodać łyżkę jogurtu naturalnego na do nalanej już zupy, doprawić solą i pieprzem. Posypać pestki dyni.

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

Także przyrządzasz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem.

Zupa-krem-ze-szparagów1


Przepis otrzymany dzięki:

EFEKT Centrum Dietetyczne. Gdańsk, Gdynia, Sopot
www.efektcentrum.pl
www.fb.com/Efekt.Centrum