ZUPA KREM ZE SZPARAGÓW

ZUPA KREM ZE SZPARAGÓW
Zupa krem ze szparagów
SKŁADNIKI:
- pęczek białych szparagów
- 400 ml wody
- 2 łyżki mleka 2% lub jogurtu naturalnego
- 2 łyżki oliwy z oliwek – można ominąć
- szczypta soli, pieprz kolorowy
- 2 łyżki prażonych pestek dyni
PRZYGOTOWANIE :
Odłamać zdrewniałe końce szparagów, obrać ze skórki i odciąć główki. Zagotować wodę i wrzucić do niej łodygi. Gotować około 10 minut. Wrzucić główki szparagów i gotować jeszcze 10 minut. Dodać oliwę z oliwek i wszystko zmiksować. Zabielić mlekiem lub dodać łyżkę jogurtu naturalnego na do nalanej już zupy, doprawić solą i pieprzem. Posypać pestki dyni.
Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:
[wysija_form id=”1″]
Także przyrządzasz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem.
Przepis otrzymany dzięki:
EFEKT Centrum Dietetyczne. Gdańsk, Gdynia, Sopot
www.efektcentrum.pl
www.fb.com/Efekt.Centrum