ZIELONE NALEŚNIKI

ZIELONE NALEŚNIKI

Naleśniki to bardzo prosta i szybka forma posiłku, który jemy na śniadania, obiad czy kolację. Spożywamy je zazwyczaj na słodko, rzadziej natomiast w formie wytrawnej, czyli na słono. Dzisiaj zaskoczę Was nieco innym podaniem tej powszechnej potrawy. Oto zielone naleśniki!  Nasze placuszki nie tylko nabiorą dodatkowych, prozdrowodnych wartości lecz także nietuzinkową i niespotykaną jak dotąd barwę, dzięki sproszkowanej naci pietruszki! Ta szybka forma dodania wartościowych składników oraz witamin do posiłku bardzo przypadła mi do gustu.

CZYM JEST SPROSZKOWANA ZIELONA NAĆ PIETRUSZKI?

Zdrowe Pola to starannie wyselekcjonowane produkty z najlepszych polskich upraw. Zielona nać pietruszki to najbardziej wartościowa część rośliny, która zawiera szereg odżywczych witamin i składników mineralnych. Może być stosowana jako dodatek do koktajli warzywnych, soków oraz smoothies. Mielona zielona nać pietruszki rekomendowana jest jako uzupełnienie zdrowej i zbilansowanej diety.

ZIELONE NALEŚNIKI

SKŁADNIKI:

  • 2 łyżeczki ZIELONEJ NACI PIETRUSZKI Zdrowe Pola,
  • 500 ml mleka,
  • 2 jajka,
  • 2 szklanki mąki,
  • 0,5 szklanki gazowanej wody,
  • sól – do smaku
  • olej rzepakowy,
  • żurawina

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Smażymy na oleju – jak standardowe naleśniki. Podajemy z żurawiną. Naleśniki można oprószyć sezamem. Smacznego!

 

ZIELONE NALEŚNIKIZIELONE NALEŚNIKI

  • Wdowa Po Stalinie

    wyglądają tak pysznie, że nawet bym zjadła, choć nie przepadam za pietruchą 😛

    • Asia Lewandowska

      Dziękuję. To prawda, kolor mają obłędny 🙂 Polecam!