ZDROWIE NA TALERZU. GRILLOWANE WARZYWA!

ZDROWIE NA TALERZU. GRILLOWANE WARZYWA!

Oto bardzo smaczny, zdrowy i niezwykle szybki przepis na obiadowe danie – Grillowane warzywa. Jeśli tylko dysponujecie elektrycznym grillem lub patelnią grillową, wyczarujecie taki obiad w kilka minut!

skladniki

  • cukinia
  • pieczarki
  • pierś z kurczaka
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • ryż jaśminowy
  • pomidorki malinowe
  • papryka czerwona i żółta
  • szczypiorek
  • pieprz
  • sól

przygotowanie

Ugotuj ryż jaśminowy. Cukinię pokrój w plastry ok 0,5 cm. Odkrój nóżki z pieczarek. Pierś z kurczaka pokrój w większe kawałki i obtocz w papryce słodkiej i ostrej, popieprz  posól.. Całość ugrilluj. Papryki pokrój w kostkę i posyp szczypiorkiem. Podawaj z ryżem.

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

[wysija_form id=”1″]

Także gotujesz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem. 


Przepis od Fit & Run (Facebook)

Fit & Run  (Instagram)