SZYBKI SPOSÓB NA DŁUGIE PRZECHOWYWANIE SZPINAKU

SZYBKI SPOSÓB NA DŁUGIE PRZECHOWYWANIE SZPINAKU

Jeśli w twoich zapasach znajdują się spore ilości liściastego szpinaku lub jarmużu i zastanawiasz się co zrobić aby go nie zmarnować? Oto bardzo szybki i wygodny sposób, dzięki któremu będziesz mogła przechowywać go znacznie dłużej i korzystać, kiedy tylko będziesz miała ochotę!

  1. Zblanszuj szpinak/jarmuż wrzucając go do wrzącej wody na ok 30 sek do 1 minuty

PRZECHOWYWANIE SZPINAKU

2. Przełóż szpinak/ jarmuż do sitka aby odciekł i wystygł

3. Ostudzony szpinak/jarmuż przełóż do naczynia

4. Dolej do pojemniczka niewielką ilość wody i zblenduj całość

PRZECHOWYWANIE SZPINAKU

5. Przełóż masę do silikonowej foremki

PRZECHOWYWANIE SZPINAKU

6. Włóż foremkę do zamrażarki i zamróź szpinak/jarmuż

7. Wyciągnij szpinak/jarmuż z foremek

PRZECHOWYWANIE SZPINAKU

8. Wrzuć wszystkie zamrożone foremki do woreczka

KORZYSTAJ KIEDY TYLKO BĘDZIESZ MIEĆ OCHOTĘ NA SZPINAK LUB JARMUŻ!

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

 

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13403121/?claim=h74w9cuhyym”>Follow my blog with Bloglovin</a>