SOJOJAJO – CZYLI MINI OMLECIKI JAJECZNE

SOJOJAJO – CZYLI MINI OMLECIKI JAJECZNE

Sojojajo – czyli mini omleciki jajeczne to idealnie danie na śniadanie, kiedy nie mamy czasu na wymyślne ppotrawy. Z powodzeniem możesz przygotować je w 10 minut. Pokrojony omlecik zapakuj do lunch boxu i gotowe!

  • 2-3 jaja,
  • sos sojowy,
  • dodatki: np. szynka, pomidory (kombinacje według uznania),
  • przyprawy: np. garam masala, pieprz.
  • masło.

SOJOJAJO - CZYLI MINI OMLECIKI JAJECZNE

Do miseczki wbij jajka i pomieszaj je z sosem sojowym do jednolitej konsystencji. Nie solimy jajek, ponieważ sos sojowy jest słony. Na patelni roztapiamy odrobinę masła i wlewamy jajka. Na wierzch omleta układamy pociętą w paski szynkę oraz pokrojone w kawałeczki pomidory. Czekamy aż omlet zetnie się pod spodem. Kiedy omlet na wierzchu jest jeszcze rzadki zwijamy go w rulonik – wtedy ładnie skleił się w środku. Czekamy aż spód zarumieni się i przekładamy na kolejny bok. Rulonik kroimy na mniejsze kawałeczki. Całość możemy oprószyć siemieniem lnianym.

Gotowe i smacznego!

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

Jeśli także gotujesz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem. 

SOJOJAJO - CZYLI MINI OMLECIKI JAJECZNESOJOJAJO - CZYLI MINI OMLECIKI JAJECZNE