PYSZNOŚCI Z ROŚLIN – RECENZJA KSIĄŻKI

PYSZNOŚCI Z ROŚLIN – RECENZJA KSIĄŻKI

Ciężko spotkać osobę, która nie lubi słodyczy. Ja osobiście nie znam takiego osobnika, a sama jestem wielkim, słodyczowym łasuchem. Ucieszyłam się zatem bardzo, kiedy w progu moich drzwi stanął kurier z najnowszą książką ” Pyszności z roślin” Pawła Ochmana – weganina od 26 lat, autora popularnego bloga Weganon.pl. Często zaglądam na jego stronę aby dowiedzieć się jak przygotowywać wegańskie potrawy. Uprzedzam pytania – nie nie jestem weganką, ale bardzo lubię eksperymentować w kuchni i próbować nowych smaków. Kuchnia wegańska natomiast, daje masę możliwości łączenia smaków na które osobiście bym nie wpadła. Zaskakujące są także zamienniki produktów odzwierzęcych, które wyczarowane z roślin smakują bardzo podobne a czasami nawet lepiej.

O AUTORZE

Kulinarna przygoda autora i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. W nowej roślinnej odsłonie „Pyszności z roślin” wracamy z Weganonem do słodkości z dzieciństwa, smaków kuchni naszych mam i babć. Do niezapomnianego zapachu kruchych babeczek z kremem budyniowym, pischingerów i szyszek. W tej książce poznasz na przykład tajemnice robienia tart i prostych śniadań, świątecznych ciast oraz deserów z różnych stron świata.

W książce znajdziemy aż  100 nowych przepisach, których nie znajdziemyna blogu. Dowiemy się także:

– Czym zastąpić nabiał i jajka?
– Jak łatwo połączyć podstawowe składniki?
– Co zrobić, by było szybko, zdrowo i pysznie?

Książka jest bardzo ładnie wydana, a apetyczne zdjęcia motywują do natychmiastowego przystąpienia do dzieła 😉 Myślę, że będą z nie mieli pożytek nie tylko weganie ale także wszystkie osoby, które kochają słodycze.

 

PYSZNOŚCI Z ROŚLIN - RECENZJA KSIĄŻKI PYSZNOŚCI Z ROŚLIN - RECENZJA KSIĄŻKI PYSZNOŚCI Z ROŚLIN - RECENZJA KSIĄŻKI PYSZNOŚCI Z ROŚLIN - RECENZJA KSIĄŻKI PYSZNOŚCI Z ROŚLIN - RECENZJA KSIĄŻKI

Książka dostępna na w księgarni internetowej Znak.