PSTRĄG W JABŁKACH

PSTRĄG W JABŁKACH

SKŁADNIKI:

  • pstrąg, filet -150 g
  • cytryna- 3 plastry
  • jabłko- 1 sztuka
  • sól , pieprz ziołowy

PRZYGOTOWANIE :
Pstrąga przyprawić pieprzem, solą i cytryną (najlepiej odstawić na 2h do lodówki). Umyj i pokrój jabłka w plasterki. Na rybę połóż ok. 5 plasterków jabłka. Gotuj w parowarze lub piecz w folii (160 st. ok 15-20 min). Pstrąga na talerzu można udekorować rukolą, posypać (wcześniej namoczonymi) rodzynkami oraz uprażonym sezamem.

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

[wysija_form id=”1″]

Także przyrządzasz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem.

Ryba z jabłkiem2

 

 


Przepis otrzymany dzięki:

EFEKT Centrum Dietetyczne. Gdańsk, Gdynia, Sopot
www.efektcentrum.pl
www.fb.com/Efekt.Centrum