OMLET SZPINAKOWY. EKSPRESOWE ŚNIADANIE

OMLET SZPINAKOWY. EKSPRESOWE ŚNIADANIE

SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • 2-3 łyżki rozdrobnionego szpinaku
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 1 plasterek pokrojonej w kostkę szynki (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka sezamu
  • masło
  • czerwona papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • pieprz i sól do smaku

PRZYGOTOWANIE

Pomidorki kroimy w plastry, a szynkę  w drobną kosteczkę. Rozmrażamy odrobinę szpinaku. Do miski wbijamy 2 jajka, wrzucamy pomidorki, szynkę i szpinak. Dodajemy czerwoną paprykę w proszku, pieprz, czosnek i solimy do smaku. Mieszamy składniki łyżką. Na patelni roztapiamy odrobinę masła. Wlewamy masę i czekamy aż omlet zetnie się od spodu. Wierz omletu oprószamy siemieniem lnianym i sezamem. Zamykamy omlet w połowie i chwilę podsmażamy.

Smacznego!

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

Także przyrządzasz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem.

omlet1