ŁOSOŚ NA SZPINAKU

ŁOSOŚ NA SZPINAKU

SKŁADNIKI:

szpinak w liściach
oliwa z oliwek
jogurt naturalny
filet z łososia
cytryna
tymianek
naturalna vegeta (domowej roboty)

PRZYGOTOWANIE:

Udusić na łyżce oliwy z oliwek szpinak. Kiedy liście będą miękkie, dodać 2-3 łyżki jogurtu naturalnego i zmiksować na papkę. W tym czasie upiec w folii doprawionego odrobiną soli, tymianku i soku z cytryny łososia. Po około 20 minutach ułożyć mięso na szpinaku.

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

[wysija_form id=”1″]

Także przyrządzasz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem.

łosoś na szpinaku1


 

Przepisy dla dzieci tworzy dla nas dietetyk Kamila Bihun z efektcentrum.plLOGO efekt