LECZO Z KASZĄ JAGLANĄ

LECZO Z KASZĄ JAGLANĄ

Danie można podawać także maluchom, które ukończyły 11 miesięcy.

SKŁADNIKI:

  • kasza jaglana
  • cukinia 1 sztuka
  • papryka czerwona – 1 sztuka
  • cebula czerwona- 1 sztuka
  • pomidory – 1 puszka
  • natka pietruszki – 1 pęczek
  • czosnek ( 1 ząbek)
  • pieprz, cząber, papryka słodka

PRZYGOTOWANIE:
Ugotować kaszę jaglaną. Cukinię, paprykę oraz cebulę pokroić i dusić na 2 łyżkach oleju rzepakowego. Po 3 minutach dodać puszkę pomidorów oraz posiekaną natkę pietruszki, wyciśnięty czosnek, pieprz, cząber, paprykę czerwoną łagodną. Dusić 20 min. Podawać z kaszą jaglaną.

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

[wysija_form id=”1″]

Także przyrządzasz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem.

leczo z kaszą jaglaną_blog2

 


Przepis otrzymany dzięki:

EFEKT Centrum Dietetyczne. Gdańsk, Gdynia, Sopot
www.efektcentrum.pl
www.fb.com/Efekt.Centrum

 

Podobne artykuły