KRUCHE MAŚLANO-MIODOWE CIASTECZKA

Oto przepis na pyszne, maślane ciasteczka z lekką miodową nutką. Ratują mnie z opresji, kiedy przychodzą goście a ja nie mam co podać do kawy. Można je zrobić dosłownie w 15 minut (wraz z czasem pieczenia). Zawsze wychodzą!

KRUCHE MAŚLANO-MIODOWE CIASTECZKA

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g ksylitolu
  • 2 łyżki miodu
  • 1 żółtko
  • 100 g masła

Przygotowanie:
Masło pokrój na małe kawałki. Składniki zagnieć na jednolitą masę. Jeśli masz więcej czasu zawiń ciasto w folię i włóż do lodówki na godzinę (nie jest to jednak proces niezbędny). Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Na stolnicy rozsyp odrobinę mąki. Rozwałkuj ciasto na grubość ok. 5 mm. Z ciasta wykrój dowolne kształty. Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz ciasteczka ok. 10 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia. Smacznego!

https://www.instagram.com/fitmama24.pl/?hl=pl