KOTLET Z INDYKA PANIEROWANY W MIGDAŁACH

KOTLET Z INDYKA PANIEROWANY W MIGDAŁACH

Oto propozycja pysznego i niezwykle prostego obiadu! Prosiliście o niekomplikowane i szybkie propozycje obiadowe, dlatego wychodzimy na przeciw waszym oczekiwaniom i proponujemy kotlet z indyka panierowany w migdałach.

skladniki

  • pierś z indyka
  • płatki migdałów
  • jajko
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • olej kokosowy

SAŁATKA:

  • mix sałat (np. z Lidla)
  • jogurt grecki
  • parę oliwek
  • kapsaicyna (opcjonalnie) – naturalny olej lniany dodający ostrości
  • drożdże nieaktywne – dodają parmezanowy smak

przygotowanie

Doprawiony kotlet obtaczamy w jajku i w płatkach migdałów. Smażymy z obu stron na niewielkiej ilości oleju kokosowego.

Smacznego!

 

Polecamy też:
EKSPRESOWE KOTLETY Z DORSZA
KOTLETY Z BURAKA I KASZY JAGLANEJ

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

Także gotujesz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem. 

KOTLET Z INDYKA PANIEROWANY W MIGDAŁACH