KASZA JAGLANA Z SZUSZONYMI ŚLIWKAMI I MIGDAŁAMI

KASZA JAGLANA Z SZUSZONYMI ŚLIWKAMI I MIGDAŁAMI

SKŁADNIKI:

Kasza jaglana (przepłukana kilka razy)
Siemię lniane
Cynamon
Imbir
Migdały / suszone śliwki

PRZYGOTOWANIE:

Ugotować na wodzie kaszę jaglaną z 1 łyżeczką siemienia lnianego. Dodać szczyptę cynamonu i imbiru. Po przełożeniu do miseczki, wrzucić po 1 łyżce: migdałów, suszonych śliwek.

Kaszkę można podawać także maluchom od 12 miesiąca życia. Składniki rozgnieć nieco widelcem. Migdały przetrzeć na tarce.

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

[wysija_form id=”1″]

Także przyrządzasz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem.

kasza-jaglana


Przepis otrzymany dzięki:

EFEKT Centrum Dietetyczne. Gdańsk, Gdynia, Sopot
www.efektcentrum.pl
www.fb.com/Efekt.Centrum