KASZA BULGUR ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI

KASZA BULGUR ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI

SKŁADNIKI:

  • 200 g kaszy bulgur,
  • serek mozzarella,
  • szpinak w liściach,
  • słoik suszonych pomidorów w oleju,
  • 1 ząbek czosnku,
  • kurkuma,
  • ostra papryka,
  • oregano,
  • pieprz i sól.

PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy kaszę  bulgur w osolonej wodzie. Na oleju z suszonych pomidorów podsmażamy (krótko) drobno posiekany czosnek i ugotowaną kaszę. Dodajemy odrobinę pieprzu, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki ostrej papryki oraz całą łyżeczkę oregano. W cienkie paski kroimy suszone pomidory i wrzucamy do kaszy.  Podsmażamy całość. Na koniec wrzucamy kilka garści szpinaku i czekamy aż zmięknie. Danie podajemy z serkiem mozzarella.

Smacznego!

KASZA BULGUR ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI