JABŁECZNIK Z ORZECHOWĄ NUTĄ

JABŁECZNIK Z ORZECHOWĄ NUTĄ

Oto jabłecznik z orzechową nutą. Jesień to czas na jabłka, a jak jabłka to w pysznym, chrupiącym cieście!

skladniki

  • 8 jabłek
  • 1 łyżeczka pudru z ksylitolu  lub cukru pudru (wersja mniej fit)
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g mielonych orzechów włoskich
  • 100 g ksylitolu
  • 120 g masła
  • duża szczypta cynamonu

przygotowanie

Jabłka obierz, pokrój na ćwiartki, podsmaż na łyżce masła, dodaj cynamon, puder z ksylitolu, 1,5 łyżki ksylitolu i przełóż do żaroodpornej formy. Pozostałe masło wymieszaj z pudrem z ksylitolu, mąką i orzechami i posyp kruszonką owoce. Zapiekaj przez 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

Także gotujesz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem. 

JABŁECZNIK Z ORZECHOWĄ NUTĄ

 


Przepis od Fit & Run (Facebook)
Fit & Run  (Instagram)