GUACAMOLE PO POLSKU, CZYLI JAKO Z AWOKADO!

GUACAMOLE PO POLSKU, CZYLI JAKO Z AWOKADO!

Kto powiedział, ze guacamole ma być tylko meksykańskie? Można i po polsku – z jajkiem, cebulą, odrobiną majonezu i grubym szczypiorem. To rewelacyjna propozycja na śniadanie.

1 połówka to ok:
94 kcal
0,7 g błonnika
4 g białka
8 g tłuszczu
2 g węglowodanów
SKŁADNIKI (na 8 połówek):

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • awokado
  • mała czerwona cebulka
  • gruby szczypior
  • łyżka majonezu
  • kopiata łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Jajka przekrawamy na pół, wyciągamy żółtka i kroimy w kostkę. Awokado obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Podobnie robimy z czerwona cebulą. Majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy, łączymy z resztą. Delikatnie nadziewamy połówki jajek. Posypujemy posiekanym szczypiorem.

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

Także przyrządzasz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem.


 

Więcej przepisów znajdziesz na blogu Dietetyczki Marii Brzegowy Pozytywne Żywienielogo pozytywne