EKSPRESOWE KOTLETY Z DORSZA

EKSPRESOWE KOTLETY Z DORSZA

Ekspresowe kotlety z dorsza. Lżejsza alternatywa dla smażonych rybnych kotletów. Smaczny obiad dla całej rodziny. Idealna metoda na przemycenie ryby w diecie malucha powyżej 18 miesiąca życia.
SKŁADNIKI

4 filety z dorsza / mintaja lub innej ryby
1 mała cebula
2 jajko
bułka tarta razowa
siemię lniane mielone
siemię lniane
sezam
koperek
sól
pieprz

PRZYGOTOWANIE

Rozmrożone filety z dorsza blendujemy / mielimy z cebulą. Do powstałej masy dodajemy koperek oraz jajo. Zagęszczamy masę mielonym siemieniem lnianym i bułką razową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Robimy panierkę do kotletów z bułki tartek, siemienia lnianego (nie mielonego) oraz sezamu. Formujemy małe płaskie kotleciki i obtaczamy. Pieczemy przez 15- 20 minut w piekarniku na papierze do pieczenia. Kotleciki świetnie pasują z ryżem, ziemniakami lub z warzywami.

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

[wysija_form id=”1″]

Także przyrządzasz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem.

kotlety-z-dorsza