DOMOWE CHIPSY. CHRUP NA ZDROWIE!

DOMOWE CHIPSY. CHRUP NA ZDROWIE!

Przyprawione ziołami chipsy można podawać także dzieciom od 9 miesiąca.

SKŁADNIKI:

Seler
Pietruszka (korzeń)
Burak
Oliwa z oliwek
Papier do pieczenia
Bazylia
Zioła prowansalskie
Tymianek

PRZYGOTOWANIE:
Seler, pietruszkę, marchewkę oraz buraka umyć i obrać. Pokroić w bardzo cieniutkie talarki.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180, a w tym czasie wyłożyć na blachę papier do pieczenia i ułożyć na nim plasterki warzyw. Pokropić lekko oliwą z oliwek i posypać bazylią, ziołami prowansalskimi i tymiankiem.
Piec około 20-30 minut. Wystudzić. Smacznego!

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi artykułami zapisz się do newslettera:

[wysija_form id=”1″]

Także przyrządzasz smaczne i zdrowe potrawy i chcesz pochwalić się nimi na stronie Fitmama24.pl? Kliknij i prześlij przepis wraz ze zdjęciem.

chipsy

 

 


 Autorką przepisu jest dietetyczka Kamila Bihun